Zwerfvuilactie

Samenwerking onder de bedrijven loont!

 

Zoals alle bedrijventerreinen heeft Wevelgem-Zuid vaak te kampen met heel wat achtergelaten vuil. Daarom startte BLeie vzw begin 2012 met een semestriële schoonmaak. Met de vele enthousiaste werknemers van verschillende bedrijven op Wevelgem-Zuid gaan we op toer om het zwerfvuil op te ruimen.

 

De gemeente Wevelgem en intercommunale Leiedal verlenen met plezier hun medewerking aan dit lovenswaardig initiatief. De dienst Milieu van Wevelgem zet bij elke schoonmaak de veegmachine in en voorziet alle materiaal (prikkers, handschoenen en vuilniszakken) voor de ruimers. Intercommunale Leiedal verzorgt de praktische organisatie en communicatie.

 

Eerstvolgende (herfst)schoonmaak voorzien in november 2015

We rekenen terug op de solidariteit tussen de ondernemers op Wevelgem-Zuid en hopen dat er zich nieuwe vrijwilligers aandienen. Een net opgeruimd bedrijventerrein komt immers het imago van elk bedrijf ten goede! Deze vrijwilligers of bedrijven staan resp. in voor de opruiming van zwerfvuil in de volgende zones:

  1. de Kouterstraat en het stuk van de Vlamingstraat tussen de N8 en de Kouterstraat (zie kaart - traject rood)
  2. de Tramstraat en het stuk van de Vlamingstraat tussen de Kouterstraat en de Zuidstraat (zie kaart - traject groen)
  3. de Zuidstraat en het stuk van de Vlamingstraat tussen de Zuidstraat en het jaagpad (zie kaart - traject geel)
  4. het jaagpad tussen Masureel en Alpro (zie kaart - traject blauw)

Indien u zich kandidaat stelt, gelieve dan vóór eind oktober te reageren via info@bleie.be. BLeie dankt u alvast voor uw medewerking!

 

Kaart Zwerfvuilactie.pdf